Σπαγγέτι με Μαύρο Σκόρδο, Ελαιόλαδο & καυτερή πιπεριά

Υλικά:

200 γρ σπαγγέτι

2 σκελίδες μαύρο σκόρδο ψιλοκομμένο

1/3 σκόρδο λευκό

50 ml κρασί λευκό

40 ml ελαιόλαδο

Καυτερή πιπεριά φρέσκια ή αποξηραμένη

10 γρ βούτυρο σε 3-4 κομμάτια

40 γρ παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:


Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σε 2 λίτρα νερό με 20γρ αλάτι. Δύο λεπτά πριν βράσουν, κλείνουμε το μάτι και τα αφήνουμε στο νερό. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο 2 φέτες φρέσκο σκόρδο και μόλις πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα αφαιρούμε και προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά. Σωτάρουμε για 10’’ και σβήνουμε με το κρασί. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας από το νερό. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά, το νερό από το βράσιμο και το μαύρο σκόρδο. Ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουν ομοιόμορφη θερμοκρασία, κλείνουμε την εστία και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθει μια κρεμώδης σάλτσα. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα βασιλικού.

Αφήστε μια απάντηση