Ζυμαρικό “κουσκουσάκι” χυλωμένο με αχινό, μαύρο σκόρδο, μαϊντανό και χυμούς από μύδια.

Υλικά:

150 φρέσκος αχινός σε θαλασσινό νερό

80γρ ζυμαρικό “κουσκούσακι”

1 μάτσο μαϊντανό (φύλλα & κοτσάνια ξεχωριστά)

1 μεγάλη σκελίδα μαύρο σκόρδο (5γρ)

1 σκελίδα σπασμένη λευκό σκόρδο

1 μέτριο κρεμμύδι

130ml λευκό ξηρό κρασί

1 κιλό φρέσκα μύδια

50γρ σάρκα ντομάτας (όχι σποριά, όχι φλούδα)

25γρ ψιλοκομμένο φρ. κρεμμυδάκι

30γρ βούτυρο γάλακτος

αλάτι

πιπέρι

Wakame φύκια για γαρνίρισμα

1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με καπάκι αχνίζουμε τα μύδια με λευκό ξηρό κρασί, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες και τα κοτσάνια από τον μαϊντανό, αφήνουμε για λίγα μόνο λεπτά και στην συνέχεια όταν τα μύδια μας ανοίξουν αφαιρούμε την σάρκα τους και το χυμό από το άχνισμα τους. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σωτάρουμε το ζυμαρικό μας με λίγο ελαιόλαδο ώστε να “γυαλίσει” και στην συνέχεια το σβήνουμε με τους χυμούς από τα μύδια και χυμούς από το στράγγισμα του αχινού.

Βράζουμε το “κουσκούσακι” μας για 10 λεπτά περίπου και λίγο πριν το τελείωμα του βρασμού του, το χυλώνουμε με την μισή ποσότητα του αχινού και λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε φρέσκο κρεμμυδάκι και φρέσκια ντομάτα.

Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με λίγη σάλτσα από μαύρο σκορδομαϊντανόλαδο (χτυπημένα σε μίξερ μαύρο σκορδο – μαϊντανός – ελαιόλαδο).

Αφήστε μια απάντηση